Blog

Spoločnosť Grass Valley na veľtrhu NAB 2024 predstavila novú aktualizáciu pre EDIUS 11verziu 11.11.14138, ktorá ďalej zvyšuje rýchlosť programu (tentoraz hlavne odozvu používateľského rozhrania vrátane práce s časovou osou, práce s viacerými súbormi v Mync atď. ), akoaj rozširuje podporu pre kameru Sony BURANO, zvyšuje kompatibilitu s formátom MXF a opravuje množstvo chýb. Nová verzia je k dispozícii na stiahnutie na adrese edius.net/edius_download.html.

Pri príležitosti veľtrhu NAB 2024 sa ponúka aj niekoľko zľavnených akcií vrátane zníženej ceny na titulkovač VisDOM VisTitle 3 (do 26. apríla), zľavneného licencie na aktualizáciu zvukového zásuvného modulu Acon Digital (do 31. mája) a napokon zľavnený upgrade balíka efektov ProDAD Vitascene V5 Pro (do 31. mája)...

Dátum: 18. 04. 2024, Kategória: Blog
CELÝ ČLÁNOK

Spoločnosť Blackmagic Design predstavila nové ovládacie panely pre softvér DaVinci Resolve (DaVinci Resolve Micro Color Panel a DaVinci Resolve Replay Editor) a režijné panely ATEM (ATEM Micro Panel). DaVinci Resolve Replay Editor je špecializovaná klávesnica, ktorá umožňuje naplno využiť nové funkcie softvéru DaVinci Resolve 19 na rýchlu úpravu spravodajských príspevkov a okamžité prehrávanie záberov zo športových zápasov (v kombinácii s rekordérmi HyperDeck, Blackmagic Cloud, novým rekordérom/prehrávačom Media Player 10G, režijnými zariadeniami ATEM atď.) Model DaVinci Resolve Micro Color Panel je kompaktná, cenovo dostupná konzola s pripojením USB-C na ovládanie farebných korekcií DaVinci Resolve. Napriek tomu ponúka vysokokvalitné trackbally a presné otočné snímače na ergonomické nastavenie primárnych korekcií! Medzi zaujímavé funkcie patrí interná batéria a rozhranie Bluetooth na bezdrôtové pripojenie, ako aj slot pre Apple iPad Pro. Pult Panel ATEM Micro tiež ponúka kompaktný dizajn, cenovú dostupnosť a rozhrania Bluetooth aj USB-C a je podstatne dostupnejšou alternatívou k sérii ATEM Advanced Panel. Slúži na pohodlné ovládanie softvérovej aplikácie Blackmagic ATEM Series ATEM Software Control vrátane tlačidiel na prepínanie kanálov Program a Preview, nastavenie kľúčovania a efektov prelínania, spúšťanie makier atď. Všetky uvedené nové funkcie budú k dispozícii od mája (prijímame predobjednávky!)...

Dátum: 18. 04. 2024, Kategória: Blog
CELÝ ČLÁNOK

Blackmagic Design oznamuje okamžitú zľavu monitory kamier Blackmagic Video Assist 3G a 12G! Vďaka výraznému zníženiu ceny je teraz profesionálny náhľad (SDI a HDMI) a záznam Blackmagic RAW dostupný pre používateľov všetkých výkonnostných úrovní!

Dátum: 17. 04. 2024, Kategória: Blog
CELÝ ČLÁNOK

Spoločnosť Blackmagic Design výrazne rozšírila svoje sortiment produktov pre IP video podľa štandardu SMPTE 2110! Novinkou sú napríklad kompaktné konvertory "IP Mini" s rozhraniami 12G-SDI a HDMI (IP>HDMI a IP<>12G-SDI) vrátane. blackmagic 2110 IP Converter 4x12G a 8x12G, ktoré ponúkajú obojsmernú konverziu 12G-SDI na 2110 IP (4x12G-SDI<>RJ-45, resp. 8x12G-SDI<>SFP), špecializovaný Blackmagic 2110 IP Presentation Converter pre pódiové aplikácie atď, ako aj Blackmagic Ethernet Switch 360P, prvý ethernetový prepínač navrhnutý špeciálne pre filmový a televízny priemysel! Väčšina uvedených produktov bude v predaji od mája.

Dátum: 17. 04. 2024, Kategória: Blog
CELÝ ČLÁNOK

Dlho očakávaný najvyšší model z rodiny ľahkých videostatívov Libec TH ponúka - pri zachovaní nízkej hmotnosti, malých rozmerov a cenovej dostupnosti - možnosť plynulého trecieho nastavenia otáčania a náklonu. Konštrukcia kombinuje hliníkovú zliatinu a tvrdený plast pre nosnosť až 5 kg s prázdnou hmotnosťou 3,6 kg a výškovým rozsahom 73-163 cm.

Dátum: 17. 04. 2024, Kategória: Blog
CELÝ ČLÁNOK