Blackmagic Design Vrecková kamera Cinema 6K Pro - rozbalené

Tento produkt už nie je v našej ponuke. Vyberte si z našej ponuky.
Popis produktu

Popis produktu

Vrecková kamera Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 6K Pro je novým výkonným prírastkom do radu profesionálnych digitálnych filmových kamier Blackmagic Design. Nový model ponúka dotykový displej HDR s vysokým jasom (1 500 cd/m2), integrované ND filtre, napájanie pomocou batérií NP-F570 a voliteľný elektronický hľadáčik. Môže sa tiež pochváliť najnovšími algoritmami spracovania obrazu "Generation 5 Color Science" spoločnosti Blackmagic Design, obrazovým snímačom veľkosti Super 35 s dynamickým rozsahom 13 EV a dvojitou natívnou citlivosťou (ISO 400/3 200), ako aj bajonetom EF.

Elegantné telo fotoaparátu ponúka - napriek kompaktnému, ručnému dizajnu - množstvo profesionálnych funkcií. Kamera je vyrobená z pokročilého uhlíkového kompozitného materiálu a má multifunkčnú rukoväť vybavenú ovládacími prvkami pre spustenie/zastavenie záznamu, citlivosť, vyváženie bielej, clonu a rýchlosť uzávierky. Výrobca venoval pozornosť aj zníženiu šumu snímača pre čistejšie vykreslenie tmavších častí obrazu a vyššiu citlivosť. Integrovaný 5" LCD displej výrazne uľahčuje nastavenie správneho zaostrenia.

Novinka vo verzii 6K Pro
Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K Pro je vybavená veľkým snímačom Super 35 s rozlíšením 6 144 x 3 456 a držiakom EF na použitie väčších fotografických objektívov a menšej hĺbky ostrosti. Nový variant "Pro" pridáva aj integrované filtre neutrálnej hustoty (ND 2, 4 a 6), polohovateľný displej HDR LCD s jasom 1 500 cd/m2 na použitie na slnku, dvojicu audio vstupov s konektormi Mini XLR a napájanie pomocou batérie NP-F570

.

Či už budú používatelia fotografovať v jasnom slnečnom svetle alebo takmer v tme, dynamický rozsah 13 EV, dvojitá natívna citlivosť snímača a maximálna citlivosť ISO až do 25 600 zaručujú dokonalú kvalitu obrazu s minimálnym šumom. 6K modely sú vybavené snímačom veľkosti Super 35, ktorý umožňuje fotografovať zábery s malou hĺbkou ostrosti alebo používať anamorfné objektívy. Všetky modely z tohto radu dokážu snímať rýchlosťou až 60 snímok za sekundu v plnom rozlíšení alebo 120 snímok za sekundu v režime orezania.

Bajonet EF
Oba modely 6K sú vybavené bajonetom EF, ktorý používateľom umožňuje používať existujúce objektívy zakúpené predtým pre kamery DSRL/DSLM, kamery URSA Mini Pro a pôvodné modely kamier Blackmagic Cinema! Elektronické rozhranie bajonetu umožňuje nastavenie zaostrenia a clony prostredníctvom dotykového displeja alebo tlačidiel fotoaparátu na kompatibilných objektívoch.

Integrované ND filtre
Exkluzívnou funkciou vreckovej kamery Blackmagic Cinema Camera 6K Pro je integrovaný motorizovaný zásobník sivých filtrov s neutrálnou hustotou (ND 2, 4 a 6), špeciálne navrhnutý s ohľadom na kolorimetriu kamery. Filtre rovnomerne redukujú viditeľnú aj infračervenú časť spektra, aby sa minimalizovalo infračervené znečistenie obrazu. Tlačidlá aktivácie ND filtrov sú umiestnené na zadnom paneli fotoaparátu, takže ich možno ľahko ovládať palcom pravej ruky.

Blackmagic RAW
Zariadenia z radu Blackmagic Pocket Cinema Camera ponúkajú aj režim dvojitej natívnej citlivosti snímača (ISO 400/3 200) a ISO až do 25 600 pre minimálny šum a široký dynamický rozsah. Vreckové kamery Blackmagic Cinema Cameras používajú štandardný 10-bitový formát Apple ProRes (až do rozlíšenia 4K) alebo 12-bitový formát Blackmagic RAW (až do rozlíšenia 6K) bez potreby konverzie formátu počas postprodukcie. Pre vývojárov je k dispozícii aj bezplatný Blackmagic RAW SDK, ktorý im umožňuje implementovať podporu Blackmagic RAW do iných aplikácií. Záznamové médiá (CFast, SD UHS-II, externé USB-C 3.1 Gen 1) možno formátovať pre súborové systémy HFS+ (macOS) aj ExFAT (Windows).

Dotykový displej
Na zadnom paneli zariadenia sa nachádza veľký 5" dotykový displej, ktorý uľahčuje tvorbu záberov a presné zaostrovanie.Na monitore sa zobrazujú informácie o stave fotoaparátu, histogram, výstup funkcie asistenta zaostrovania, úrovne, vodítka atď. Model Pocket Cinema Camera 6K Pro je po novom vybavený pokročilým displejom LCD HDR s jasom 1 500 cd/m2, ktorý zaručuje dobrú čitateľnosť aj na prudkom slnečnom svetle a navyše sa dá ľahko polohovať.

Generation 5 Color Science
Algoritmy "Generation 5 Color Science" na spracovanie údajov obrazového snímača boli prevzaté zo špičkového modelu URSA Mini Pro 12K a zaručujú dokonalú kvalitu obrazu vrátane prirodzeného vykresľovania tónov pleti, ako aj vylepšeného vykresľovania najtmavších a najsvetlejších častí obrazu. Algoritmy sa postarajú o konverziu do formátu Blackmagic RAW, ktorý zachováva široký dynamický rozsah a farebnú odozvu snímača vďaka metadátam, ktoré možno použiť na ďalšie spracovanie záznamu.

Externý hľadáčik
Vrecková kamera Cinema Camera 6K Pro podporuje aj pripojenie voliteľného externého hľadáčika s vysokokvalitným displejom OLED s rozlíšením 1 280 x 960, sklenenou optikou pozostávajúcou zo štyroch šošoviek na dioptrickú korekciu v rozsahu -4 až +4 a snímačom pohľadu hľadáčika. Dôležité stavové informácie (zaostrenie, vodítka atď.) sa samozrejme zobrazujú. Hľadáčik Pocket Cinema Camera Pro EVF sa pripája pomocou integrovaného konektora, je nastaviteľný v rozsahu 70° a dodáva sa s tromi rôznymi okulármi pre ľavé a pravé oko.

Zvukové rozhranie
Modely Blackmagic Pocket Cinema Camera sú vybavené konektorom Mini XLR vrátane 48V fantómového napájania na pripojenie profesionálnych kondenzátorových mikrofónov. Model 6K Pro je vybavený dvojicou konektorov Mini XLR na nahrávanie dvoch zvukových stôp bez potreby externého mixážneho zariadenia. Štvorica integrovaných mikrofónov s nízkou úrovňou šumu a vysokou odolnosťou voči nárazom a nárazom vetra zabezpečuje kvalitný záznam zvuku bez potreby externých mikrofónov. K dispozícii je aj 3,5 mm vstup pre mikrofón, výstup na slúchadlá alebo integrovaný reproduktor

.

Napájanie
Modely Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K a 6K používajú štandardné batérie LP-E6, zatiaľ čo variant 6K Pro je napájaný batériou NP-F570 s väčšou kapacitou. K dispozícii je aj možnosť napájania z externých zdrojov jednosmerného prúdu vrátane dodávaného zdroja, ktorý dokáže súčasne napájať fotoaparát a dobíjať jeho internú batériu. Poistná matica na napájacom konektore zaisťuje prevádzkovú spoľahlivosť. Rozhranie USB-C rozširuje možnosti napájania o nabíjačky telefónov, napájacie zdroje notebookov, externé batérie atď. Voliteľný batériový grip nahrádza internú batériu dvojicou batérií, čo výrazne predlžuje životnosť batérie.

DaVinci Resolve Studio
Všetky modely zo série Blackmagic Pocket Cinema Camera obsahujú aj plnú verziu renomovanej aplikácie DaVinci Resolve Studio so špičkovými funkciami na spracovanie audiovizuálnych záznamov. DaVinci Resolve obsahuje novú revolučnú sekciu Strih na maximálne zjednodušenie vyhľadávania a úpravy videí, ako aj profesionálne funkcie na korekciu farieb, strih, postprodukciu zvuku a vizuálne efekty!

Kľúčové funkcie vreckovej kamery Blackmagic Cinema Camera 6K Pro

  • Pokročilételo z uhlíkového kompozitu
  • Snímač Super 35 s rozlíšením 6 144 x 3 456, dynamickým rozsahom 13 EV a dvojitou prirodzenou citlivosťou
  • Kompatibilný so širokou škálou objektívov EF
  • Integrované motorizované ND filtre (ND 2, 4 a 6)
  • Citlivosť až do ISO 25 600 na nahrávanie pri nízkej úrovni okolitého svetla
  • Štandardné formáty záznamu kompatibilné s bežnými editačnými aplikáciami
  • Polohovateľný displej HDR LCD s jasom 1 500 cd/m2
  • Algoritmy Blackmagic Color Science 5. generácie na spracovanie obrazu
  • Voliteľný elektronický hľadáčik Blackmagic Pocket Cinema Camera Pro
  • Profesionálne audio vstupy Mini XLR s fantómovým napájaním 48 V pre mikrofóny
  • Napájanie batériami NP-F570 alebo voliteľným príslušenstvom Blackmagic Pocket Camera Battery Pro Grip
  • Plná verzia postprodukčnej aplikácie DaVinci Resolve Studio

Blackmagic Camera 7.3 (4 2021)
Aktualizácia 7.3 pre kamery Blackmagic Design ponúka majiteľom modelov Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K, 6K a 6K Pro množstvo nových funkcií vrátane kalibrácie LCD displeja, vylepšeného histogramu (RGB), indikátora pretečenia pre jednotlivé farebné kanály, podpory časového kódu pre mikrofónové vstupy XLR a vylepšení automatického zaostrovania a ovládania objektívu. Verzia 7.3 prináša aj nové algoritmy Color Science 5. generácie, možnosť redukcie jasu pre LCD displej a nahrávanie Blackmagic RAW Q1 a Q3 na modeloch Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K a 6K! Variant Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K bude ponúkať aj záznam vo formáte 4K DCI Blackmagic RAW.

Novinky vo verzii 7.3

Vrecková kamera Cinema 4K, 6K a 6K Pro

  • Vylepšená práca s histogramom v režime RGB
  • Nové indikátory výbuchu pre každý farebný kanál
  • Vylepšenia zobrazenia falošných farieb
  • Funkcia kalibrácie LCD
  • Vylepšené automatické zaostrovanie a ovládanie objektívu
  • Vylepšený výstup Focus Peaking
  • Opravená chyba pri importovaní súborov LUT a predvolieb

Vrecková kamera Cinema 4K a 6K

  • Algoritmy Color Science 5. generácie.
  • Možnosť stlmiť jas LCD pre nižšiu spotrebu energie
  • Režimy záznamu Blackmagic RAW Q1 a Q3

Hľadáčik URSA Studio

  • Opravená chyba, ktorá mohla spôsobiť chybné zobrazenie hľadáčika

Nové funkcie v Blackmagic RAW 2.0

  • Podpora kamery Blackmagic URSA Mini Pro 12K
  • Podpora nahrávania na dvojicu kariet
  • Vylepšenia algoritmu Blackmagic Color Science 5. generácie
  • Podpora režimov DaVinci Wide Gamut a DaVinci Intermediate gamma
  • Podpora médií Blackmagic RAW z fotoaparátov Nikon Z 6II a Z 7II zaznamenaných pomocou rekordéra Blackmagic Video Assist

Parametre

Parametre

Výrobca: Blackmagic Design
Kategória: Digital Cinema

Hlavné parametre

Veľkosť snímača kamerySuper35
Rozlíšenie4K (DCI)
Rozlíšenie6K
BajonetEF
VýstupHDMI

Ostatné parametre

Vyhotovenie kameryfilmová
Formát záznamuBMD RAW
Typ médiaCFast
Typ médiaSD karta
Typ batérieNP-F
Ďalšie funkcieND filtr
PRÍSLUŠENSTVO (2)

Príslušenstvo pre: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 6K Pro (2)

Viltrox NP-F550

  • Darček zadarmo
Darček
Batéria kompatibilná so SONY NP s kapacitou 2200 mAh. Vhodná napr. pre Blackmagic
27.6 €
Skladom 5 ks

Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 6K Pro

  • Doprava zdarma
Vrecková kamera Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 6K Pro je novým výkonným prírastkom
2 847 €
Skladom 1 ks
ALTERNATÍVY (1)
VHODNÉ PRE (1)